GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vattenläckan: Kommunen får massor av frågor – här finner man svaren

Tisdagens akuta vattenläcka ställer fortfarande till det. Berörda bör koka sitt vatten ända fram till onsdag.
Fler vattenavstängningar kan också bli aktuella och kommunen får massor av frågor.
Köpingebro • Publicerad 3 juli 2022 • Uppdaterad 4 juli 2022
Rekommendationen att koka vattnet gäller i hela kartområdet. I veckan planeras fler avstängningar och då ställs vattentankar ut.
Rekommendationen att koka vattnet gäller i hela kartområdet. I veckan planeras fler avstängningar och då ställs vattentankar ut.

I tisdags upptäcktes läckan på en vattenledning i Köpingebro. Under lagningsarbetet stängdes vattnet av, men trots att ledningen är hel fortsatte problemen. Jord och grus hade läckt in i vattenledningen och hushåll i ett stort område rekommenderades att koka sitt vatten innan användning.

Preliminärt gäller denna rekommendation ända fram till på onsdag. Datumen kan även komma att flyttas fram.

Fler arbeten kommer att göras på ledningen i veckan och enligt Ystads kommuns hemsida kan det bli fler avstängningar. På hemsidan står att läsa: ”I största möjliga mån försöker vi utföra arbetet under nattetid för att minska påverkan för alla berörda. Vi förstår att detta blir en stor påverkan för dig och vi försöker göra allt vi kan för att lösa situationen.”

Det är många som hör av sig till kommunen med frågor om vattnet. Svaren på de vanligaste frågorna finns på kommunens hemsida.

Emma LawessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.