Annons

Viktorija får behandling

5-åriga Viktorija Martinova från Lettland kommer i veckan att börja få behandling för de brännskador hon ådrog sig för två år sedan. Behandlingen har blivit möjlig tack vare Nedirafonden.
Ystad • Publicerad 16 september 2002

I april var den lilla flickan i Malmö för att genomgå olika undersökningar och natten till måndagen kom hon åter till Sverige. I veckan kommer hon att genomgå en första operation på universitetssjukhuset Mas av de brännskador hennes föräldrar orsakade för två år sedan. I oktober är det dags för ytterligare en operation och sedan återvänder Viktorija Martinova till Lettland. Nedirafondens Kurt Sköld har lagt ner mycket arbete för att den 5-åriga flickan ska få den hjälp hon behöver. Men de två operationerna är bara början. - Det är ett stort åtagande för oss för det kommer att behövas hjälp tills flickan är i 17-årsåldern, säger Kurt Sköld. Nedirafondens arbete kommer nu att inriktas på att få ihop de ekonomiska resurser som krävs för att fullfölja behandlingen. - Vi kommer att försöka få ihop alla de pengar som behövs. Jag beräknar att det rör sig om 1,5 miljoner kronor, kanske mera, säger Kurt Sköld. Mer information om Nedirafonden ges på www.nedirafonden.org, organisationen har postgironummer 90|1993-6.

Per Nilsson per.nilsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons