Annons

Vilket svineri på Midsommarängen i Sandskogen

Krossade vinflaskor och tomma ölburkar. Plastpåsar och plastmuggar. Servetter och kladd med senap och ketchup. En vandaliserad bänk. Det var inget roligt scenario på Midsommarängen i morse.
Ystad • Publicerad 26 maj 2005
Så här såg det ut efter festen på Midsommarängen. Trädgårdsingenjör Per Larsson vid Ystads kommun inspekterar eländet. BILD: BASS NILSSON
Så här såg det ut efter festen på Midsommarängen. Trädgårdsingenjör Per Larsson vid Ystads kommun inspekterar eländet. BILD: BASS NILSSONFoto: 

" Beklämmande. Vilket svineri, säger trädgårdsingenjör Per Larsson och suckar.

Kommunen har precis spenderat drygt 300.000 kronor på Midsommarängen, öster om Ystads Saltsjöbad. Lekredskapen har bytts ut samtidigt som antalet grillar och rastbord utökats.

Annons

Kommunen har även färdigställt banor på boule och beachvolleyboll.

" Nästa fredag ska Midsommarängen invigas. Men det känns inte så kul efter det här griseriet, säger Per Larsson.

Nedskräpningen och vandaliseringen ägde rum på onsdagskvällen eller natten till torsdagen. Festdeltagarna har bland annat sprutat senap och ketchup på möblemanget och lyckats bryta sönder stålställningen till en av bänkarna. " Här har man tydligen hjälpts åt med att fördärva bänken. Det krävs otroligt mycket kraft för att knäcka ställningen, säger Per Larsson.

Energi saknades med andra ord inte. Att släpa ut alla flaskor och burkar och korvar och tillbehör till Sandskogen gick också bra. Men tyvärr var det ingen som orkade städa upp efter "grisfesten".

Magnus Wegerup

0411-55 78 65

magnus.wegerup@allehandasyd.se

YSTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons