Annons

Wallström föreläser om barn och unga

Den 28 april föreläser Margot Wallström om barn och unga i Ystad, inbjuden av Rädda Barnen. Egentligen skulle hon redan ha varit här, men det missade hon.
Ystad • Publicerad 19 mars 2014
Foto: 

– Vi har bjudit in Margot Wallström för att hon ska tala om sitt uppdrag som FN-sändebud och om sitt engagemang för Teskedsorden, säger Bertil Åhnberg i Rädda Barnen i Ystad.

Margot Wallström är ordförande i Lunds universitets styrelse och även projektdirektör i Svenska postkodlotteriet. Hon har tidigare varit riksdagsledamot, minister och även EU-kommissionär för S.

Annons

– I Ystad ska hon tala om barn och ungas behov av stöd av en vuxenvärld, säger Bertil Åhnberg.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Rädda barnen i Ystad och KFUM, hålls i KFUM:s lokal på regementet och är öppet för alla intresserade, säger Bertil Åhnberg.

Missade engagemanget

Föredraget hålls måndagen den 28 april klockan 19. Egentligen skulle Margot Wallström redan ha varit i Ystad. Hon var inbjuden av Rotary S:t Petri, men missade sitt engagemang. Missen fick henne att övertala sin vän Ystadsbon Per-Uno Alm, PUA, att ta hand om hennes planeringskalender.

– Vi känner varandra sedan 35 år tillbaka. När Margot Wallström var riksdagsledamot och satt i Statens ungdomsstyrelse, var jag förvaltningschef på Riksbyggen och höll i boendemiljöer, bland annat ungas. Senare har vi haft kontakt i miljöfrågor, när Margot var EU-kommissionär, berättar Per-Uno Alm, som bor utanför Sjörup.

– Jag tar uppdraget på ett halvår och vi får väl se vad jag kan bidra med, säger Per-Uno Alm, som kan konstatera att Wallström har väldigt många förfrågningar och bokningar.

Fotnot: Teskedsorden grundades av tidningen Vi 2006 i syfte att öka toleransen och öka respekten människor i emellan och har som motto: För tolerans mot fanatism.

INTERNAL INTERNAL
Cecilia Billgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons