Annons

YA får ny webbtjänst i dag

I dag får YA en ny webbtjänst. Genom en så kallad RSS-läsare kan den som vill prenumerera på Ystads Allehandas nyheter på webben.
Ystad • Publicerad 28 januari 2005
I dag inför YA en ny tjänst på webben som innebär att man kan prenumerera på våra nyheter på internet. "Vi vill finnas på alla arenor. Där läsaren finns, där ska vi finnas", säger Mattias Pehrsson, ansvarig för Nya medier på tidningen. Foto: Thorsten Persson
I dag inför YA en ny tjänst på webben som innebär att man kan prenumerera på våra nyheter på internet. "Vi vill finnas på alla arenor. Där läsaren finns, där ska vi finnas", säger Mattias Pehrsson, ansvarig för Nya medier på tidningen. Foto: Thorsten PerssonFoto: 

Fler och fler människor använder det här sättet för att finna information på nätet och orientera sig. Då vill vi också vara där, säger Mattias Pehrsson, ansvarig för Nya medier på Skånemedia, som äger Ystads Allehanda.

En RSS-läsare är ett program som kan ta emot nyhetsrubriker från sajter och så kallade bloggar. Som datoranvändare eller läsare går du in på exempelvis YA:s hemsida och anmäler att du vill prenumerera på tidningens nyheter som läggs ut på nätet. Du kan välja att prenumerera på flera olika medier samtidigt. All information samlas sedan på ett ställe i ett program på din dator.

Annons

– Jag tycker att detta är lysande. Jag slipper gå in på YA:s hemsida för att se vad som har hänt, jag kan se det här, säger Mattias Pehrsson, som själv har en RSS-läsare på sin dator.

– Det blir som en egen liten nyhetsbyrå, men du väljer själv precis vad du vill ha.

Från och med i dag, måndag, är det möjligt att prenumerera på YA:s nätnyheter på det här viset. Tjänsten är kostnadsfri, däremot behövs förstås en dator, rätt programvara och en internetuppkoppling.

Anna Maria Erling

0411-557846

Anna.maria.erling@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons