Annons

Ystad fortsätter att växa

Ystad • Publicerad 18 maj 2005

Ystads befolkning fortsätter att öka långsamt. Under det första kvartalet för 2005, 1 januari "31 mars, ökade antalet invånare med 45 personer i kommunen.

Ökningen beror på att antalet personer som flyttade in till kommunen, 325 personer, var fler än de som flyttade ut, vilka var 245 personer.

Annons

Fortfarande dör fler kommuninvånare än det föds. Under det första kvartalet föddes det 56 nya Ystadsbor medan 93 dog.

Den 31 mars i år hade Ystads kommun totalt 26 943 invånare.

" Det vår man väl känna sig rätt så nöjd med, det har ju också visat sig att folk flyttar i större utsträckning vissa perioder under året, så vi får se hur det utvecklar sig, säger Kent Mårtensson (s), kommunalråd i Ystad.

Han hoppas också att byggandet av de nya hyreshusen ska komma igång under hösten.

" Det finns ett stort tryck och intresse, förhoppningsvis ska man börja kunna flytta in i början av 2006, säger Kent Mårtensson.

Under det första kvartalet 2004 låg invånarantalet på 26659 personer. Under samma tidsperiod var ökningen av antalet invånare endast fyra personer. Slutsumman för 2004 blev dock 26 898 kommuninvånare, en ökning med 243 personer.

De senaste åren har befolkningsökningen i Ystads kommun legat kring en procent.

Åsa Meierkord

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons