Ystadbo fick pris av kunglighet

Berth Nilsson, chef för Opera i Ystad och konstnärlig ledare för Lyckå Kammarmusik Festival, har fått pris för bästa kultursponsringsprojekt.
Ystad • Publicerad 2 december 2002

Priset överlämnades på kultur och näringslivsdagen på China Teater i Stockholm av prinsessan Christina. Med motiveringen "med projektet Musik att växa i /Opera i Ystad har honnörsord som kreativitet, livskvalitet, delaktighet i konstnärligt skapande och kommunikation människor emellan försetts med meningsfullt innehåll". - Jag slogs av vilka fantastiska idéer som kan förverkligas när parter från näringsliv, kommun och enskilda går samman, säger Berth Nilsson. Samarbetet mellan Musik att växa i/Opera i Ystad, reklambyrån McCann och Sparbanken Syd är ett bra exempel! Berth Nilsson jobbar just nu hårt med tredje upplagan av Opera i Ystad och den tjugonde av Lyckå Kammarmusik Festival.

Lars Jarlsbo lars.jarlsbo@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.