Ystadbostäder gick med 5 miljoner i vinst

Ystads kommunala bostadsaktiebolag, Ystadbostäder, gjorde en preliminär vinst på fem miljoner kronor före skatt under 2001.
Ystad • Publicerad 5 februari 2002

- Den ekonomiska utvecklingen ser bra ut. Resultatet är nästan två miljoner kronor bättre än året dessförinnan och ett av bolagets bästa hittills, säger Ystadbostäders VD Toste Clementson. Det finns flera orsaker till lyftet. Efterfrågan är idealisk och samtliga 1052 lägenheter i Ystad är uthyrda. En tung post är uppvärmningskostnaderna, som varit relativt låga under fjoråret. - Skillnaden mellan en varm eller kall vinter kan motsvara en miljon kronor i budgeten, berättar Toste Clementson. - Ystadbostäder har dessutom skrivit om en stor del av lånen och valt rörlig ränta. I dag har vi lån på sammanlagt 230 miljoner kronor, varav 60 miljoner är tecknade med rörlig ränta. Många förfrågningar och intresseanmälningar gjordes under fjoråret. Och förr eller senare finns det en ledig lägenhet, påpekar Toste Clementson. Men man får vara beredd på att vänta och kanske göra avkall på vissa önskemål. - Det nya hyreshuset med 30 lägenheter i kvarteret Grundström är inflyttningsklart den 1 juli. Och om planerna går i lås kan vi ha hus nummer två färdigt sommaren 2003, vilket innebär ytterligare 30 lägenheter, säger Toste Clementsson.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.