Annons

Ystads gator i Eniros karttjänst

I och med den senaste uppdateringen av Eniros karttjänst på nätet är nu i stort sett hela Ystads gatunät tillgängligt med foto.
Ystad • Publicerad 25 mars 2014
Stortorget.
Stortorget.Foto: Foto: Eniro
Den här bilen syntes i Ystad i juni 2013 när den med sin kamera på taket fotograferade alla Ystads gator. Den körde bland annat runt till Liregatan, Stortorget, regementsområdet och Astrid Lindgrens gata där den själv fastnade på bild.
Den här bilen syntes i Ystad i juni 2013 när den med sin kamera på taket fotograferade alla Ystads gator. Den körde bland annat runt till Liregatan, Stortorget, regementsområdet och Astrid Lindgrens gata där den själv fastnade på bild.Foto: Foto: Carl Johan Engvall
Regementsområdet.
Regementsområdet.Foto: Foto: Eniro
Enirobilen fotograferas på Astrid Lindgrens gata i Ystad.
Enirobilen fotograferas på Astrid Lindgrens gata i Ystad.Foto: Foto: Eniro
Liregatan.
Liregatan.Foto: Foto: Eniro

I somras körde en liten holländskregistrerad Opel runt med en kamera på taket och fotograferade av alla gator i Ystad. Redan då kunde YA meddela att det var Eniro som jobbade på en utökad täckning av sin tjänst som de kallar gatuvy. I torsdags smyglanserade Eniro tjänsten, men officiell lansering sker först i dag tisdag. Ystad blir därmed en av sex skånska orter som finns tillgänglig i tjänsten. Andra orter som är med är Malmö, Lund, Helsingborg, Båstad och Näset.

– Vi har fotograferat 21 000 kilometer väg i Skandinavien. Det här är en tjänst som våra användare efterfrågar och som kommer alltmer, säger Mattias Weder, ansvarig för produktutveckling och marknadsföring på Eniro.

Annons

Poängen med bilderna är enligt honom att användningen av företagets sökmotor allt oftare tar sin start i en karta.

– Man söker inte bara på Pizzeria utan man kollar på en karta var man befinner sig och så ser man vad som finns i närheten, då blir upplevelsen bättre om man samtidigt ser hur omgivningen ser ut, säger Mattias Weder.

Parallellt med utvecklingen av den här typen av tjänster har det i olika medier samtidigt förts en diskussion om integritet. Det är inte helt okontroversiellt att koppla ihop namn- och adressuppgifter med foton, men det är inget som oroar Mattias Weder.

– Det har skett en mognad inom det här området numera, men om vi får in uppgifter i så kan vi i efterhand gå in och redigera bilderna.

INTERNAL INTERNAL
Carl Johan Engvall
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons