Ystadsbo åtalas för rattfylleri

Den 41-åriga ystadsbons vådliga bilfärd på Lilla Norregatan den 26 december i fjor resulterade i kollision med ett parkerat fordon.
Ystad • Publicerad 19 mars 2002

Den kraftigt berusade föraren avvek från platsen, men observerades av två vittnen i en annan personbil. Dessa hade följt efter mannen från Blekegatan, där han körde upp på en refug. Strax före korsningen Sladdergatan-Lilla Norregatan kolliderade 41-åringen med den parkerade bilen. Färden gick sedan vidare mot Stortorget. De båda vittnena larmade polisen, som kunde gripa rattfylleristen vid Mariakyrkan. Hans försök att parkera fordonet var inte så lyckat. Halva bilen stod nämligen uppe på trottoaren när lagens väktare anlände. Den körkortslöse 41-åringen har nu åtalats vid Ystads tingsrätt. Han misstänks för grovt rattfylleri, olovlig körning samt smitning. Alkoholkoncentrationen i blodet uppgick till 2,1 promille. Ägaren till det påkörda fordonet yrkar ersättning med 17 400 kronor för reparationskostnader.

Magnus Wegerup magnus.wegerup@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.