Ystadsbo krävs på avgift för bilförsäkring

Ystad • Publicerad 2 december 2005

En 57-årig Ystadsbo har stämts vid Ystads tingsrätt för att han inte har en bil försäkrad. Trafikförsäkringsföreningen har på olika vägar försökt att få honom att betala och har nu vänt sig till tingsrättten för att få mannen att betala 5 712 kronor.

Försäkringsbolaget sade upp försäkringen i april i år när den inte hade betalts.

Kravet på bilägaren handlar om tre månader, men han har ytterligare krav på sig eftersom bilen fortfarande är oförsäkrad.

57-åringen har vägrat att betala. Han hävdar att bilen avregistrerades hos Vägverket i mitten av maj och därför bara var oförsäkrad i en dryg månad. Men mannen har ännu inte visat några papper för Trafikförsäkringsföreningen på det.

Trafikförsäkringsföreningens krav är 69,51 kronor för varke dag som bilen är registrerad utan försäkring. Föreningen kräver också ersättning för sina kostnader att försöka driva in pengarna.

Per Nilsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.