GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ystadsbo lurad på dejtingsajt

En ung man fick kontakt med en kvinna på en dejtningsajt för två månader sedan. Nu har han polisanmält att hon lurat honom föra över sammanlagt ett sexsiffrigt belopp till henne.
Ystad • Publicerad 28 december 2017
Ystadsbon har polisanmält kvinnan för bedrägeri.
Ystadsbon har polisanmält kvinnan för bedrägeri.
Foto: Anette Sjöstrand

I början av november fick den unge mannen i Ystad kontakt med tjejen. Hon bad honom flera gånger att föra över pengar till henne för olika saker och det gjorde han.

Men så småningom anade mannen oråd. I onsdags vände han sig polisen och gjorde en anmälan mot kvinnan om bedrägeri.

Polisen vill av utredningstekniska skäl inte gå in på detaljer, men det handlar om ett stora summor som mannen anmält att kvinnan lagt beslag på.

– Det handlar om ett sexsiffrigt belopp, säger kommunpolis Patric Nihlén.

Kvinnan ska också ha utnyttjat honom ekonomiskt på andra sätt. Polisen räknar med att kunna spåra henne.

Per NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.