Ystadstalanger sjunger ut

Som fullfjädrade artister drar barnen i Guys and Dolls Junior ut på svängarna, gestikulerar och låter tonerna ljuda högt och klart.
Ystad • Publicerad 5 december 2005
Smågangstern Nathan är en av huvudkaraktärerna i Guys and Dolls. I Lilla musikalensemblens uppsättning spelas han av Hampus Nilsson. Bild: Bass Nilsson
Smågangstern Nathan är en av huvudkaraktärerna i Guys and Dolls. I Lilla musikalensemblens uppsättning spelas han av Hampus Nilsson. Bild: Bass NilssonFoto: 

– Jag är jätteimponerad över barnens insats. De är så duktiga, säger Staffan Berg som tillsammans med Katarina Winberg regiserar föreställningen Guys and Dolls Junior som spelas på Ystads Teater i vår.

Av de hundra barn som i somras gick på audition valdes tjugo ut för att få vara med i föreställningen. Det märks att de kan sin grej. Långt utanför Studio Danzas lokaler hördes klara barnstämmor när de igår repeterade för sista gången innan jullovet.

– Det är jätteroligt. Jag tycker om sångerna och så gillar jag att dansa, berättar Amina Hubanic som spelar frälsningssoldaten Agatha.

Att repetera är kul och ännu roligare har det blivit sedan hon och de andra medverkande såg vuxenföreställningen i Norrköping. Den är lite längre än barnversionen, men annars är det i princip samma manus. I Norrköping fick barnen också prata med de vuxna artisterna med samma roll.

– Det gjorde mycket. De har nog fått en annan förståelse för hur de ska agera, tror Anki Lindström, sekreterare i Lilla Musikalensemblen som står bakom projektet.

Att de har förståelse för sina roller är det ingen tvekan om. Barnen agerar ut både smärta och glädje under sitt repetionspass i danslokalen.

– Jag tycker nästan att de är extra duktiga idag nu när föräldrarna kommer, säger Staffan Berg mellan två nummer.

Efter julen fortsätter repetitionerna och den 29 april är det premiär för föreställningen på Ystads Teater.

Britta Samuelsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.