Annons

Ystadstjej debuterar på platta

En ny stjärna är född på Ystads artisthimmel. Johanna Dehman, 17 år, skivdebuterar ned 14 väl valda låtar, inspelade i Studio GMP i Ystad.
Ystad • Publicerad 28 augusti 2002
Johanna Dehman. Bild: Johan Bävman
Johanna Dehman. Bild: Johan BävmanFoto: 

- Jag har sjungit ända sedan jag var jätteliten. Men någon skiva har det inte blivit förrän nu, säger hon. För några år sen drömde Johanna Dehman om att bli programledare i TV. Nu är det bara musiken som hägrar. Man ska jobba med det som känns roligast, menar hon. Bild: Johan Bävman" BORDER="0"För några år sen drömde Johanna Dehman om att bli programledare i TV. Nu är det bara musiken som hägrar. Man ska jobba med det som känns roligast, menar hon. Bild: Johan Bävman Att jobba i studio kräver mycket tid. Och tid är en bristvara för Johanna Dehman. Hon pluggar på ÖP-skolans samhällslinje, deltar i kommunala musikskolan, dansar, sjunger i två körer och medverkar i ett band. Solosången ej att förglömma. - Det var faktiskt svårt att kombinera inspelningarna med läxor och allt annat. Men det gick. Alltihop tog ungefär ett halvår. En av låtarna, "I wanna know", är en egen komposition. På cd-plattan hittar vi även två spår av välkände Ystadsmusikern Michael Saxell, som bidrar med "Det vackraste jag vet" och "En ny stjärna". "When you whisper in my ear" och "Ta emot mig" komponerades av studioteknikern Tom Glendestam i samarbete med Katarina Litzberg. Tom Glendestam har även gjort bakgrunden på samtliga 14 spår. - Egentligen vill jag helst skriva alla låtar själv. Tyvärr har det inte blivit så många på sistone. Min gitarr är trasig och utan den så är det svårt att knåpa ihop nåt, säger Johanna Dehman. Omtagningarna var det jobbigaste under studioarbetet, tycker hon. - Men Tom Glendestam är bra att jobba med. Vi satte mycket på första tagningen. Cd-plattan har fått titeln "Johanna Dehman 2002". I första hand en kul grej som kan ges bort till släkt och vänner. - Men det är klart, om någon vill köpa ett exemplar så säger jag inte nej. Man vill ju gärna nå ut till en lite större publik. Ni som vill lyssna helt gratis har chansen lördagen den 7 september. Då uppträder nämligen Johanna Dehman och fyra körtjejer på Snedgränd i Ystad med start klockan 12.30.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons