Nyheter

Ytterligare en död i covid-19 i Skåne

Skåne ,
I Skåne har en tredje person avlidit till följd av coronapandemin.
Foto: Johan Nilsson/TT
I Skåne har en tredje person avlidit till följd av coronapandemin.

En tredje person har avlidit i Skåne till följd av coronasmittan.

Just nu finns 254 personer i Skåne med konstaterad smitta.

Under onsdagen avled ytterligare en person i Skåne av covid-19, den sjukdom som coronaviruset orsakar. Det innebär att tre personer avlidit i Skåne till följd av pandemin. Den senast avlidne var en person i 80-årsåldern.

Fram till i går tog den skånska sjukvården emot ungefär fem nya patienter som behövde vård per dygn.

– Men i går ökade antalet till elva. Om det betyder att vi nu går in i en ny fas, är för tidigt att säga, sa biträdande smittskyddsläkare Mattias Waldeck under en presskonferens med Region Skåne.

Just nu finns det 254 konstaterade smittade i Skåne. Merparten av dem, runt 200 har smittats av personer som kommit från smittade områden.

”Smittade finns i hela Skåne”

– Resten av fallen har smittats inom Sverige och de smittade personerna finns i hela Skåne, säger Mattias Waldeck.

Av de smittade är 27 personer inlagda på de skånska sjukhusen och sex av dem får intensivvård. Totalt i Skåne finns 60 intensivvårdsplatser.

– Vi har en plan för att fördubbla antalet, säger Pia Lundbom, hälso- och sjukvårdsdirektör.

Enligt Folkhälsomyndighetens beräkningar kommer det att behövas 200 intensivvårdsplatser när pandemin kulminerar i Skåne.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.