Annons

Zlatan på frimärke säljer som smör i Ystads butiker

Zlatanfrimärkena som nyss har släpps ser ut att bli en succé även i Ystad. – Vi har haft kunder som har frågat efter dem i månader, säger Christina Sivefjord på C&L.
Ystad • Publicerad 30 mars 2014
Christina Sivefjord på C&L visar de eftertraktade fotbollsfrimärkena.
Christina Sivefjord på C&L visar de eftertraktade fotbollsfrimärkena.Foto: Foto: Fredrik Sjöstrand

På torsdagen gick startskotten för försäljningen av Zlatanfrimärken. Rusningen efter frimärkena med bland annat cykelsparken mot England har varit stor. Bland butikerna som säljer frimärken i Ystad var de flera som ännu väntade på leverans, men inte C&L på gågatan.

– Zlatan är ju stor, det vet vi. Jag har redan sålt massor och de allra flesta till en målgrupp som jag först faktiskt inte hade räknat med, nämligen kvinnor. Men det är förstås många mormödrar och farmödrar som vill skicka kort med Zlatanfrimärken på till sina barnbarn, säger Christina Sivefjord.

Annons

Lanseringen har skett i samband med Frimärkets dag, som infaller i helgen. Ystads filatelistförening har själva inget arrangemang då, men ordförande Eskil Jönsson tycker att Zlatanfrimärkena är en bra satsning från Posten.

– Det är ett motiv som ligger i tiden, och som kan få unga att få upp ögonen för frimärkssamlande.

Taner Caliskan
Fredrik Sjöstrand
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons