Annons

Fritidschefen öppnar upp för Ninjat i arenan

Dörren är inte stängd för att Ninjat lan flyttar in i Ystad arena. ”Vi har en pågående dialog”, säger fritidschef Christine Ekdahl.
Ystad • Publicerad 7 januari 2019
Fritidschef Christine Ekdahl. Arkivbild
Fritidschef Christine Ekdahl. ArkivbildFoto: Anette Sjöstrand

Efter helgens stora lan i Ystad studio som lockade 400 spelsugna ungdomar – och en och annan vuxen – framfördes önskemål från arrangörerna om att få flytta in i Ystad arena. Det är en förutsättning för att kunna växa. Arrangören Jack Löfving berättade att de har fått nej på tidigare förfrågningar om att använda arenan. Enligt fritidschef Christine Ekdahl rör det sig dock inte om ett kategoriskt nej.

– Det har inte funnits förutsättningar för att arrangera ett lan i arenan. Det är många olika delar som måste falla på plats för att det ska funka och det är också kostnader förknippade med detta. Vi har varit överens om att det inte har varit genomförbart tidigare, säger Christine Ekdahl.

Annons

Hon besökte själv Ninjat under helgen och pratade med ledamöter i styrelsen.

– Vi har en pågående dialog och kom fram till att vi ska träffas i februari för ett samtal om framtiden.

Carl Johan EngvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons