Annons
Kultur

Här får hon Sveriges största musikstipendium – av kungen

På söndagen mottog operasångerskan Christina Nilsson Sixten Gemzéus stora musikstipendium. Det utdelades på Kungliga slottet av ingen mindre än kung Carl XVI Gustaf.
Kultur • Publicerad 30 september 2018
Christina Nilsson tar emot sitt stipendium av kung Carl XVI Gustaf.
Christina Nilsson tar emot sitt stipendium av kung Carl XVI Gustaf.Foto: Karl Gabor

– Det är en ära att emotta Sixten Gemzéus stora musikstipendium. Det är en bekräftelse på att allt mitt hårda arbete ger resultat och att andra uppskattar det jag gör, det känns väldigt hedrande och roligt, säger Christina Nilsson.

Ystadsfödda Christina Nilsson har under året bland annat hyllats för sin insats i titelrollen i uppsättningen av Aida, vid Stockholmsoperan. Hon beskrivs allmänt som en komplett operasångerska.

Annons

Motiveringen som lästes upp i samband med prisutdelningen lät så här: ”Christina Nilsson är en ung sopran med en stor begåvning och en enorm utvecklingspotential. Hon har en uttrycksfull och mogen röst med både dramatisk och lyrisk timbre. Hon besitter ett stort kunnande om sina roller, har djupa tankar bakom det hon sjunger och är en mångsidig skådespelare, vilket gör henne till en komplett operasångare.”

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons