Annons

Tränarbråk när Skurup gick vidare i YA-cupen: ”Kallade mig pajas”

Skurup mosade Öja och gick vidare i YA-cupen. Men snackisen efteråt var att man trots ledning med 6–1 valde att ta sin handikappstraff.
– Pinsamt gjort. Nästa gång ska min mor vara med och så ska hon få lägga en straff, sa Öjatränaren Lars Landgren.
Fotboll/Skurup • Publicerad 7 maj 2018

Ett tröttkört Öja – som spelat A-lagsmatch i fredags och juniorlagsmatch i söndags – orkade inte alls med i Skurups tempo. Trots att Öja spelar i femman och Skurup i sexan var det senare laget överlägset.

– Skurup är bra. Kunde vara ett topplag till och med i femman, tyckte Lars Landgren, som däremot inte gillade Skurups agerande i slutet av matchen, då man valde att ta sin handikappstraff trots ledning med 6–1.

Annons

– De säger att de gjorde det för att en spelare som aldrig gjort mål skulle få göra det. Pinsamt gjort. Nästa gång ska min mor få vara med och så ska hon få lägga en straff. Men visst, reglerna är såna.

Skurupstränaren Per Andersson tyckte inte att beslutet att ta straffen var hånfullt.

– Vi har en kille som aldrig gjort mål i A-lagsfotboll. Vi ville låta honom få chansen att göra det. Det var inget mer med det. Och då blev jag kallad pajas och en hel del annat, sa Per Andersson, som emellertid hade lätt att tänka på segern stället.

– Det var inget snack om saken. De skapade en målchans på hela första halvlek. Jag vet inte om de saknade någon spelare, men naturligtvis hade jag förväntat mig mycket tuffare motstånd, sa Per Andersson, som i Jesper Olsson, Filip Bohman och Joakim Persson hade en trio som briljerade.

Nu väntar Tomelilla i tredje omgången.

– Det ska vara en jätteskillnad mellan trean och sexan och det kommer att krävas mycket av oss, men kan vi hålla tätt i början så, sa Per Andersson.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons