Annons
Insändare

Hans Christerson (C): Fantastiskt att ha detta som sitt främsta politiska mål

En politiker har som privatperson överklagat beslutet i samhällsbyggnadsnämnden att bedriva restaurangverksamhet på bykrogen i Glemmingebro i kommunal regi.
Glemmingebro • Publicerad 14 oktober 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Räfsans bykrog i Glemmingebro.
Räfsans bykrog i Glemmingebro.Foto: Cia Karlsson

Nu har förvaltningsdomstolen i Malmö upphävt beslutet att bedriva restaurangverksamhet som oppositionen genomförde.

Är det inte fantastiskt att man har som sitt främsta politiska mål att stoppa matserveringen i kommunal regi på Restaurang Räfsan i Glemmingebro.

Annons

Varför ska det inte få finnas längre? Jo, för det finns inte någon annan kommunal verksamhet i det som förut var förskola i angränsande lokaler

Det har nu visat sig att restaurang Räfsan genom det höga besöksantalet ätande gäster har varit väldigt saknat. Inte så konstigt. Det finns ingen privat konkurrerande verksamhet, som serverar svensk husmanskost i trevliga och fräscha restauranglokaler i och omkring Glemmingebro.

Dessutom har det en väldigt positiv inverkan på det sociala umgänget och ingen behöver känna sig ensam i samband med måltiden vilket gör att man mår bättre och kanske inte drabbas av ohälsa.

En privat entreprenör har erbjudits att hyra angränsande lokaler för 60 000 kronor per månad. Alldeles för mycket tycker de och kan man lita på de styrande politikerna. Och vilken privat entreprenör skulle vilja hyra restauranglokalerna för ungefär samma belopp?

Nej, stötta den kommunala restaurangservicen genom att etablera en ny hyresgäst till de angränsande lokalerna till exempel förskola, seniorernas hus, dagcentral eller mötesplats för ungdomar.

Vi är många som önskar behålla restaurang Räfsan med dess goda mat och trevliga personal.

Det är viktigt att landsbygden lever och att vi kan ta del av de kommunala serviceinrättningarna.

Visst det är viktigt att följa lagen. Apropå det så ska äntligen allmän platsmark tas upp i samhällsbyggnadsnämnden på oktobermötet.

Hans Christerson, Ledamot av Samhällsbyggnadsnämnden för Centerpartiet i Ystads kommun.

Annons
Annons
Annons
Annons