Nu får gästerna bli grillmästare igen
När Gläntans BBQ & Lounge hade premiär doftade det av nygrillad ryggbiff och det osade från de olika platser där gästerna själva stod och tillagade sin middag. Fyra, fem dagar senare kom dock eldningsförbudet och de 14 grillar som stod redo i gläntan fick täckas över.
– Hela konceptet var ju borta så det blev en riktigt rövarsommar, säger Hugo Bengtsson som är restaurangchef.
– Men det har kommit mycket folk ändå och alla har varit väldigt förstående. Vi har grillat på elgrillar inne i köket och kört buffé istället.
Att grillförbudet nu upphävdes är såklart en god nyhet för både honom och ägaren Mats Johansson.
– Jag hoppade inne i vardagsrummet när jag fick höra det, säger Hugo Bengtsson och håller upp ett marinerat kycklingspett.
Hur länge restaurangen ska hålla öppet är fortfarande oklart.
– Vädret får fortsätta att styra och så får vi höra runt lite bland folk och se vad de tycker. Men om det blir fortsätter vara fint väder så kan man ju hålla på hela september kanske ändå in i oktober. Vem vet, säger Mats Johansson.
Trots grillförbudet har han inte legat sömnlös hela sommaren utan ser nu bara fram emot att få öppna grillarna igen.
– Nu är vi igång!