Annons

Äldre bilist dömd efter krock i olyckskorsning – fyra personer fick föras till sjukhus

En man i 75-årsåldern svängde ut på riksväg 19 i korsningen vid Stora Herrestad, men såg inte en bil som kom på den större vägen.
Fordonen kolliderade och fyra personer fördes skadade till sjukhus. Nu har mannen dömts av Ystads tingsrätt för brott mot trafikförordningen
Stora Herrestad • Publicerad 13 maj 2019 • Uppdaterad 14 maj 2019
Fyra av sex personer som fanns i de båda bilarna fördes skadade till sjukhuset efter olyckan.
Fyra av sex personer som fanns i de båda bilarna fördes skadade till sjukhuset efter olyckan.Foto: Anders Grönlund

Strax före klockan 15.45 söndagen den 2 december förra året kom mannen i sin bil på den mindre vägen från Köpingebro och skulle svänga vänster in på riksväg 19 mot Ystad i korsningen där 100 är högsta tillåtna hastighet. Han stannade vid stopplinjen, såg att en skåpbil på riksvägen gjorde tecken för att svänga vänster in mot Stora Herrestad.

Mannen såg dock inte fordonet som kom bakom skåpbilen och var på väg rakt fram mot Tomelilla. Han körde ut i korsningen där den bakomvarande personbilen körde in i sidan på honom. Det var mörkt och snöblandat regn vid olyckstillfället.

Mannen åtalades för brott mot trafikförordningen. Ystads tingsrätt säger i sin dom att han stannat vid stopp, men sedan kört ut på riksväg 19 utan att iaktta väjningsplikten. Därför döms mannen. Påföljden blir 1 000 kronor i penningböter.

Per NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons