Annons
Kultur

Berättarfest med Venus födelse

För fjärde gången är det dags för berättarfest på Österlen. Invigning torsdagen 27 juni på Österlens museum. Besökarna får höra hiskeliga historier och berättelser, sagor och sägner.
Berättarfest • Publicerad 25 juni 2019
Lisa Parodi spelar sin pjäs Venus födelse på lördag på Kiviks bio.
Lisa Parodi spelar sin pjäs Venus födelse på lördag på Kiviks bio.Foto: Pressbild

Arrangemangen äger rum runt om på Österlen och pågår till och med söndagen 30 juli då festen avslutas .

På Kiviks bio spelar Lisa Parodi sin pjäs ”Venus födelse”. Den uruppfördes på bion i våras och nu får publiken chans att se stycket med dans, musik och mystik igen. Lisa Parodi har skrivit pjäsen själv med inspiration hämtad från olika antika kärleksgudinnor.

Annons

På Glimmingehus är det vandring på torsdagen. Då får besökarna veta vilka väsen man kan stöta på och var kan man träffa på dem.

På Tjörnedala i Baskemölla på fredagen är ämnet varulvar, pysslingar och annat otyg. I Östra Tommarp berättar Holger Bak om Bornholm under andra världskriget. Rubriken: Besatt-bombad-befriad.

I Borrby kurar man skymning på fredagen vid prästakärret.

Utförligt program: https://osterlenberattar.nu

Ulf MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons