Annons

Elever avstängda efter att ha poserat med vapen

Tre elever på Norreportskolan har stängts av från undervisningen efter att ha poserat med ett soft air gun i närheten av skolan.
Ystad • Publicerad 10 april 2019
Tre elever är avstängda efter att ha poserat med vapen i närheten av Norreportskolan.
Tre elever är avstängda efter att ha poserat med vapen i närheten av Norreportskolan.Foto: Tom Wall

Enligt rektor Petra Larsson så var det polisen som kom till skolan efter att de hade uppmärksammat bilden på Instagram.

– De kom hit och ville prata med en av våra elever. Vi sökte upp honom och polisen hade ett samtal med honom. Det kom då fram att det var två andra elever som också hade varit med på detta. De är nu avstängda från skolan alla tre, säger Petra Larsson.

Annons

Eleverna är avstängda för att övriga elever ska kunna känna sig trygga i skolan.

Bilden som polisen upptäckte är tagen vid Åhléns i närheten av skolan. Det är inte klargjort vem vapnet tillhör.

För att undvika rykten gick rektorn under eftermiddagen ut med ett mejl till föräldrar för att beskriva vad som har hänt.

– Det blir väldigt snabbt rykten och jag tycker att det är viktigt att alla får reda på vad som har hänt och varför jag har agerat som jag har gjort, säger Petra Larsson.

– Det är väldigt tråkigt när det blir så här. Samtidigt är det viktigt att markera att det här inte är okej.

Polisen har på onsdagskvällen ännu inte skrivit någon rapport i ärendet, men Magnus Swall på kriminaljouren kan bekräfta att man har varit på skolan. Enligt honom kommer ärendet troligtvis att rubriceras som ett vapenbrott.

– Eftersom det är 18-årsgräns på det här typen av vapen så blir det ett vapenbrott om man inte har åldern inne, säger han.

Carl Johan EngvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons