Annons

Flera vittnen förhörs i valprånet: ”Kan ha spår efter fler valpar”

I fredags häktades tre personer för det grova rånet den 9 januari, då sex golden retrievervalpar stals.
Två av dem är bara skäligen misstänkta och polisen håller nu förhör med vittnen i hopp om att kunna stärka misstankegraden.
Kristianstad • Publicerad 18 februari 2019 • Uppdaterad 1 mars 2019

Bara en av de tre häktade personerna häktades på sannolika skäl misstänkt för grovt rån. Nämligen den 27-årige mannen hemmahörande i Sjöbo.

De övriga häktade, en 23-årig kvinna från Sjöbo och en 34-årig man från Göteborg, häktades enligt den lägre misstankegraden. Kvinnan misstänks dock bara för medhjälp till grovt rån. Eftersom de bara är skäligen misstänkta ska häktningsskälen prövas igen om en vecka.

Annons

– Tingsrätten tyckte inte att vi hade bevis nog för att häkta på sannolika skäl. Det vi gör nu är att hålla flera nya förhör med andra vittnen i hopp om att kunna stärka misstankegraden, säger Tommy Börjesson, som leder utredningen.

En del av valparna har återfunnits, men flera är fortfarande spårlöst borta.

– Det kan vara så att vi har spår efter fler. Mer än så kan jag inte säga. Vi ska ha ett möte med åklagaren inom kort och ska då gå igen vad vi har fått fram.

Emma LawessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons