Annons

Hälsoboost för både nyfikna och erfarna

Carolina Björk vill inspirera fler till att leva bättre. För åttonde året i rad anordnar hon sin hälsomässa i Ystad.
Ystad • Publicerad 4 februari 2019
Carolina Björk anordnar sin åttonde hälsomässa i Ystad
Carolina Björk anordnar sin åttonde hälsomässa i Ystad

Rödbetsshots, mörk choklad, kollagenpulver och synundersökningar. Hälsomässan på Ystad Saltsjöbad hade mycket att bjuda på för de som är nyfikna på hälsokost och den egna kroppens funktioner. Det är åttonde gången som Carolina Björk anordnar hälsomässan som för varje år växer i storlek.

– Jag tycker det är kul att få inspirera människor till att leva bättre är lära känna sin kropp mer. Och det finns ju så mycket att lära, det kommer aldrig att ta slut, vi blir ju aldrig klara, säger Carolina Björk och skrattar.

Annons

När det kommer till hälsan tycker hon det viktigaste är att ha en positiv inställning till livet.

– Ja, om man bara försöker hålla sig glad, då har man redan hälften vunnet, och så får man ta hjälp med de delar som man behöver. Sen ska man inte heller vara så rädd för att prova nya saker.

På hälsokraft brukar hon anordna kundkvällar med mindre utbildningar och det konceptet flyttade även in på mässan. Under kvällen hölls fyra olika föreläsningar med teman som tomatextraktets värdefulla funktion och hur man håller sig ung genom livet.

Majbritt Jonsson visade upp en av hälsokostbranschen mest eftertraktade produkt, nämligen ashwagandha.

– Ja den ligger i tiden, den balanserar nämligen stressnivåerna i kroppen. Aswagandha har använts i Indien i över 4000 år och där får man den alltid som den första medicinen. För att kroppen ska kunna läka måste stressen först balanseras ut, säger Majbritt Jonsson.

Det är andra året hon är med och ställer ut på mässan.

– Det är jätteroligt att vara här och får träffa konsumenterna, annars är det oftast bara över telefon. Så det är kul att vara här och så är det väldigt mysig miljö också.

Stina ZinsmeisterSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons