Annons

I maj jobbar mäklarna för högtryck

I maj är det högsäsong för fastighetsmäklarna.
– Då är trädgårdarna fina och folk är aktiva och positiva, säger Joakim Persson, BF-Konsult i Ystad.
Ystad • Publicerad 20 maj 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mattias Lundvall

På bostadsmarknaden fick året en ganska trög start.

– Det fanns få objekt och priserna gick ner. Men nu ser vi en tydlig uppgång och priserna är tillbaka på normala nivåer, säger fastighetsmäklare Erik Malmer, Fastighetsbyrån.

Annons

Just nu är det bråda dagar för fastighetsmäklarna.

– Det börjar nu i maj och håller i sig hela sommaren. Tidigare brukade mäklarna hålla stängt i juli, men kan vi inte längre. Vårt område blomstrar under somrarna och det görs även en hel del bostadsaffärer, säger fastighetsmäklare Joakim Persson.

Även om Erik Malmer ser att marknaden återgått till mer normala nivåer, anser han att efterfrågan är större än tillgången på villor och lägenheter.

– Det betyder att det finns många intresserade på visningarna och det påverkar i sin tur priset.

Fastighetsbyrån har under våren sålt radhus och lägenheter i Trädgårdsstaden och det har gjort att bristen på objekt inte märkts hos dem.

– Vi har i princip sålt allt och det är väldigt roligt, säger Erik Malmer.

Både Fastighetsbyrån och BF-Konsult använder sig av styling och staging inför fotografering och visning.

– Styling av bostaden ingår sedan två år tillbaka alltid i våra tjänster. Det är viktigt att skapa en så bra bild som möjligt av bostaden, inte minst inför fotograferingen, säger Erik Malmer.

BF-Konsult samarbetar med företag som sysslar med styling och staging.

– Det är framför allt nödvändigt om bostaden står tom. Man ska undvika att visa den så. Bostaden behöver möbler för att ge en bild av proportioner men också för att spekulanterna lättare ska skapa sig en bild av bostaden, säger han.

Cecilia BillgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons