Annons

Så blir veckans väder – varmare period väntar

Efter en del regn kan helgen bjuda på temperaturer uppåt 17-18 grader. Mycket sol ser det däremot inte ut att bli – istället är det molnen som dominerar.
Sydöstra Skåne • Publicerad 13 maj 2019 • Uppdaterad 14 maj 2019
Först regn, sedan moln. Men temperaturen ser ut att bli högre till helgen.
Först regn, sedan moln. Men temperaturen ser ut att bli högre till helgen.Foto: /TT

Tisdagen bjuder på en del sol och temperaturer på 12-13 grader. Något varmare blir det längs ostkusten och de norra delarna av Österlen kan få 14-15 grader. Onsdagen får liknande temperaturer men blir något molnigare.

– Sen ska vi ha en period med lite varmare väder när det kommer in varm luftmassa. Från torsdag och framåt kan vi räkna med 15-17 grader dagtid.

”Möjligtvis blir det någon tillfällig solglimt”
Annons

Natten mot fredagen drar dock ett regnområde in över hela Skåne. Det ser ut att regna under hela fredagen och även en bit in på lördagen, temperaturen dämpas då något.

Efter regnet väntas helgen bli molnig. Temperaturen håller dock i sig och mitt på lördagen kan det bli 17-18 plusgrader.

– Möjligtvis blir det någon tillfällig solglimt under lördagen men det är molnen som dominerar, säger Max Lindberg Stoltz.

Vindmässigt väntas veckan bli lugn fram till torsdag då det blir lite blåsigare. Då väntas måttlig till frisk vind närmast kusten.

Mattias LundvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons