Annons

SAS-flyg till Shanghai cirklade över Ystad

En flygning från Köpenhamn till Shanghai fick på söndagskvällens kort tid efter start avbrytas.
Ystad/Kastrup • Publicerad 12 maj 2019

Planet – en Airbus 340 – från SAS lyfte från Kastrup vid strax efter klockan 20. Direkt efter start fick piloterna ett felmeddelande gällande landningsstället.

På flygövervakningssajten flightradar24.com kan man se hur flygplanet strax norr om Hässleholm vänder söderut och sen kretsar över Ystad ett tiotal varv innan det återvänder till Kastrup och landar vid 21.30-tiden.

Annons

– En del flygplanstyper är för tunga för att landa direkt efter start och måste dumpa sitt bränsle först, men så var inte fallet här. De behövde inte dumpa sitt bränsle. Planet fick ett mindre tekniskt fel och valde att återvända hem. De landade utan problem, säger Rickard Jörgensen på Luftfartsverket.

Han misstänker att planet kretsade över Ystad under tiden som man gick igenom rutiner och checklistor för att försöka åtgärda problemet, men att man till slut fattade beslut om att avbryta flygningen för en kontroll på marken.

Det finns i nuläget ingen uppgift om när flyget kommer att avgå. På Kastrups hemsida står det bara att flyget nu är inställt.

Carl Johan EngvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons