Annons

Systrarna uppfyller dröm och öppnar gemensamt café

I helgen slog Inkognito bistrocafé upp sina dörrar på gågatan. Ett café som erbjuder både mustiga chokladpajer och syrliga cheesecakes.
– Här finns inget wifi till kunderna, utan här är det du och jag och vi vill att människor ska umgås, säger Sofie Johansson.
Ystad • Publicerad 18 april 2019
Sofie Johansson och Therese Johansson som tillsammans med systern Linda Ahlqvist (ej på bild) har öppnat caféet.
Sofie Johansson och Therese Johansson som tillsammans med systern Linda Ahlqvist (ej på bild) har öppnat caféet.

Att öppna ett eget café hade för de fyra systrarna länge varit en dröm. Den yngsta systern har sedan en tid tillbaka Inkognito bistrocafé i Lund och nu startar de övriga systrarna en filial här i Ystad.

– Vi har velat det här jättelänge, vår mamma jobbade i kök och har alltid bakat så det är därifrån det kommer. Vi har inte riktigt vågat satsa innan för det är ingen av oss har drivit eget förut, säger Therese Johansson.

Annons

Förutom uppdukat fika serverar de även lättare luncher och planen är att även kunna öppna upp som pub. Dit man kan komma för att dricka vin och äta ceasarsallad efter stranden.

– Vi vill ha något som kan få Ystad att blomma upp, säger Sofie Johansson.

– Jag har jobbat länge inom service och älskar det men nu får jag äntligen utforma det själv och kan lyssna på kunderna på ett helt annat sätt. Förr kunde jag mest bara skicka vidare informationen. Nu kan man ta in det och göra något med det, fortsätter hon.

De vill att caféet ska vara en plats dit människor kommer för att umgås och har därför inget wifi. Lite som det var på den gamla goda tiden.

Att som systrar starta eget tillsammans är inget de ser som problematiskt.

- Nej det är det som är det bästa, säger de båda två.

Stina ZinsmeisterSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons