Annons
Kultur

”Tits N Ass” startar Wanås-året

Malmöbaserade designstudion Butler/Lindgård startar utställningsåret på Wanås med ”Tits N Ass”, en feministisk betraktelse av våra kroppar i det offentliga rummet. Vernissage den 2 mars i konsthallen.
Wanås • Publicerad 14 januari 2019
Butler/Lindgård: Processbild, 2016.
Butler/Lindgård: Processbild, 2016.Foto: Alexis Cancino

Årets huvudutställning är sedan tidigare presenterad, och det blir för andra gången under senare en resa in i den sydafrikanska samtidskonsten. Sedan tidigare har det också varit klart att konstsäsongen skulle dra igång rekordtidigt, däremot är det först nu som konstinstitutionen avslöjar vad som ska inleda deras nya konstsäsong.

Och först ut blir Hanna Butler och Karin Olu Lindgård, två textildesigners i Malmö som tillsammans har designstudion Butler/Lindegård. Det är deras projekt ”Tits N Ass” som kommer att ta plats i konsthallen under våren.

Annons

Det här projektet startade de 2016, och utgångspunkten var en händelse när en av dem blev utslängda från ett museum för att ha ammat sin bebis. ”Samtalet”, står det i ett pressmeddelande, ”utvecklades till ett designprojekt och en feministisk betraktelse av normer och vilka kroppar som får ta plats och synas i det offentliga rummet.”

Själva formulerar de sig så här sitt projekt: ”Vi ville inte arbeta med tankar om kroppen, utan snarare med gestaltningar av både kroppar och kroppsfenomen.”

Butler/Lindgård: ”Nipple Rug” (2018)
Butler/Lindgård: ”Nipple Rug” (2018)Foto: Pressbild / Wanås

Deras textilutställning med känsla för humor och kritik om vår tid har vernissage lördag den 2 mars, och pågår över påsken till 28 april. Dryga veckan senare är det så vernissage för sommarens ”Not a single story”.

Sune JohannessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons