Annons

”Ystads teater är en av landets vackraste spelplatser”

Hallå där Viktoria Tocca, producenten och sångerskan som har skapat musikalkonserten ”Från Broadway till Duvemåla” som spelas på en fullsatt Ystads teater den 30 och 31 mars.
Ystad • Publicerad 28 mars 2019
Viktoria Tocca både producerar ”Från Broadway till Duvemåla” och är med i den. I helgen spelar de på Ystads teater.
Viktoria Tocca både producerar ”Från Broadway till Duvemåla” och är med i den. I helgen spelar de på Ystads teater.Foto: Kitty Lingmerth

Vad är din relation till Ystad?

– Tyvärr liten. Jag har varit i Ystad tre gånger tidigare men då har jag bara haft tid för föreställningarna. Därför har vi den här gången med flit lagt dagarna så att vi ska få lite extra tid för att se staden.

Annons

Varför spelar ni dubbla föreställningar här?

– Det verkar som att Ystadsborna är väldigt musikalintresserade för vi har haft fem utsålda föreställningar här. Dessutom tycker jag att Ystads teater är en av landets vackraste spelplatser.

Från Broadway till Duvemåla?

– Namnet förklarar vad vi gör. Sverige har ett enormt musikalintresse och det finns otroligt många duktiga musikalartister här. Jag ville visa den svenska publiken våra artister och ge dem en bra föreställning med låtar från musikalvärlden.

Vad skiljer den här musikalkonserten åt från andra?

– Dels gör vi många av låtarna på ett annorlunda sätt genom att sjunga dem tillsammans i olika stämmor. Vi gör inte om låtarna helt men det blir ändå annorlunda. Dels har vi fruktansvärt bra sångare.

Vilka låtar är roligast att sjunga?

– Det är svårt att välja men jag tröttnar aldrig på Fantomen (Phantom of the opera reds. anm). Men det är alltid roligt att pröva nytt material och hitta sådant som passar min röst.

Har du märkt om Ystadborna har några speciella favoritnummer?

– Nej det har jag faktiskt inte tänkt på. Men jag tror att det är högst personligt vad folk går igång på och handlar nog mer om vilka personer som sitter i publiken än på stället. Men den här säsongen har Shallow från filmen ”A star is born” varit populär hos publiken så kanske blir det samma i Ystad.

Andrea Huberyc
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons