Korvmakare satsar på egen restaurang
Planen att ha en egen restaurang har alltid funnits där, förklarar Sebastian Liljedahl när han visar in i den lilla matsalen.
Stilen är rustik och i änden av rummet finns ett nytt torkrum, där stora skinkor och andra charkuterier kan skymtas genom glasdörrarna.
Bergström och Liljedahl öppnade Södra kompaniet i ett före detta fiskrökeri, granne med Hagestadborgs mölla, för ganska exakt två år sedan.
I början försökte de även hålla en servering i gång, men det höll inte.
– Vi kände att vi var tvungna att fokusera på våra produkter och få dem riktigt bra. Vi är ju bara två stycken och det blev stökigt att försöka ha en servering också.
– Nu har vi landat i produktionen och kände att det var länge för nästa steg. Man kan säga att det kliade lite i matlagningsfingrarna, säger Sebastian. (Både han och Jonas Bergström har jobbat som kockar i Stockholm tidigare.)
Korvkiosken vid Löderups strandbad som de har drivit under hösten har de lämnat. Den drivs vidare i ny regi, men en del av Södra kompaniets korvar finns fortfarande på menyn där.
Den nya matsalen har renoverats under våren och rymmer ett femtontal gäster.
– Men under sommaren har vi också innergården och där har vi plats för en 30-40 gäster. Vi är väl klara med uteserveringen om en månad ungefär. Vi ska sätta upp lite segelduk och så, säger Sebastian.
Öppettiderna ute i Hagestad är torsdag till söndag.
– Det räknar vi med att hålla ända fram till jul, säger Sebastian Liljedahl.