Annons
Nyheter

Förväntningarna inför är skönare än behållningen efteråt

Nyheter • Publicerad 26 november 2008
Förväntningarna innan är skönare än behållningen efteråt
Förväntningarna innan är skönare än behållningen efteråtFoto: 

Om drygt en månad far jag iväg till Thailand en sväng. Det blir bara två veckor och det innebär att det i huvudsak blir sol, bad och mat. Så mycket mer hinner man inte med på två veckor. Det sista jag vill göra när jag är ute och reser är att stressa.

Vi bor på ett bra hotell några hundra meter från stranden och bara att tänka på 30 plusgrader, varmt saltvatten, sol och spännande mat får mig att stå ut med regnvintern. Ibland säger folk, som man möter ute i världen, att resan ska räcka länge efter att man kommit hem. Jag förstår tanken men omfattas inte av den. När jag kommit hem brukar det inte ta många dagar förrän allt är som vanligt igen. Nej, då gillar jag tiden innan resan bättre. Särskilt om målet är en plats som jag känner till, då vet jag vad som väntar och behöver inte riskera att ha för högt ställda förväntningar.

Annons

Många är just nu oroliga över utvecklingen i Thailand. Tiotusentals svenskar är snart på väg ner till Thailand för att fira jul- och nyår och de närmsta tre-fyra veckorna är i princip fullbokade. Jag var själv sent ute med att boka boende och det löste sig faktiskt först härom dagen. Men på bästa sätt.

Det är en märklig politisk situation i Thailand just nu. Eller i Bangkok, ska man nog säga, ty det är där som det händer. De som demonstrerar och vill störta den demokratiskt valda regeringen är inte några fattiga och utlämnade stackare utan representerar en tämligen välmående medelklass bosatt i städerna. De som förde den nuvarande regeringen till makten var till stor del den fattiga landsbygdsbefolkningen. Alltså ett slags konflikt mellan stad och landsbygd. Sedan finns där förstås en massa annan skit i sammanhanget – korruption, girighet och svågerpolitik – den förre premiärministern Thaksin Shinawatra (folkvald och ganska populär han också) lyckades plocka till sig rejält med miljoner innan han lämnade landet. Nu är det hans nära släkting Somchai Wongsawat som är premiärminister och det är inte så konstigt att många ser det som en fortsättning på Thaksin Shinawatras egoistiska politik.

Men det finns också de som menar att just den fattiga landsbygdsbefolkningen, som röstade på Thaksin Shinawatra, fick det betydligt bättre under hans tid vid makten än någonsin innan.

Ingen vet vad som händer men flygplatsens kan inte tillåtas vara stängd särskilt länge – den är det stora navet för alla de som kommer, inte minst från Sverige, för att njuta av lite semester. Tills jag åker har det säkert löst sig.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons