Annons
Nyheter

Mankell skriver ny Wallanderbok

Så sent som i somras sade Henning Mankell att han skrivit sin sista bok om Kurt Wallander. Men nu tycks han ha gjort helt om.
Nyheter • Publicerad 25 november 2008
Henning Mankell. Arkivbild: Thorsten PerssonFoto: 

I en intervju med brittiska Radio Times avslöjar den svenske författaren att han skriver på en ny bok om - surprise - Kurt Wallander.- Bara min förläggare vet om det här och jag har en klump i magen när jag säger det högt men, ja, jag jobbar på en ny Wallander. Hemligheten är ute och nu måste jag skriva den.Henning Mankell avslöjar dock inte vad det är som fått honom att ändra inställning. Måhända är det Wallanderhysterin i Storbritannien som påverkat författaren, det första avsnittet i den hajpade BBC-filmatiseringen av Ystadspolisens vedermödor sänds den här veckan. Nu väntar alla med spänning på vilket betyg Kenneth Branagh ska få i rollen som Henning Mankells poliskommissarie.

TT Spektra
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons