Domartavla fällde Österlen: ”Jag är jätteförvånad”

En präktig domartavla fällde Österlen FF i lördagens division 2-möte med Dalstorp. Smålänningarna vann med 1-0.
– Domaren hade varit fantastiskt bra så jag blev jätteförvånad över hans agerande, säger Österlentränaren Mladen Blagojevic.
Fotboll • Publicerad 2 juni 2018 • Uppdaterad 3 juni 2018
Ludwig Lloyd, Österlen FF, var nära att kvittera mot Dalstorp.
Ludwig Lloyd, Österlen FF, var nära att kvittera mot Dalstorp.Foto: Ulf Gummesson

Det var 77 minuter in i matchen som avgörandet föll mellan Dalstorp och Österlen – grannar i mitten av division 2-tabellen.

När en Österlenspelare knuffas omkull bakifrån och alla väntar på frispark, väljer domaren att fria. I sekvensen efteråt gör Dalstorp segermålet på ett volleyskott.

– Frisparken är solklar, det var till och med så att vissa spelare stannade upp. Jag vet inte vad domaren sysslade med där. Tidigare i matchen hade han haft total kontroll och jag gick själv omkring och tänkte på att det här var en fantastiskt duktig domare. Jäkligt surt...

Österlen FF, som vunnit sina två senaste matcher med sammanlagt 7-0, gjorde en svag första halvlek. Dalstorp var klart bättre och Österlen fick verkligen jobba för att hålla 0-0 efter 45 minuter.

Paussnacket var gav god effekt för Österlen. Man spelade annorlunda i andra halvlek, flyttade upp en spelare till i anfallet, och satte press på hemmalaget. Faktum är att Österlen hade lika mycket övertag som Dalstorp hade i den första halvleken och skapade dessutom rikligt med målchanser. Ett Österlenmål låg i luften, när Dalstorp utnyttjade misstaget från domaren.

Efter 1-0-målet var bland annat Ludwig Lloyd mycket nära att hitta rätt, men det ville sig inte – varken för honom eller någon annan i Österlen, som nu halkade ner något snäpp i tabellen.