Annons
Nyheter

Nytt derby för YIF

Derbymatcherna avlöser varandra för Ystads IF just nu. På tisdagskvällen väntar HK Malmö i Österporthallen.
Nyheter • Publicerad 6 december 2011
Foto: Anette Sjöstrand

-Det blir en rolig och tuff match. Jag tror visserligen alltid att det blir tuffa matcher. Malmö är ett bra lag och vi måste göra en bra match för att vinna. Jag tycker att Malmö är bättre nu än inledningsvis under säsongen. För vår del känns det bra. Det var skönt att få två poäng mot Kristianstad även om inte anfallsspelet fungerade så bra, säger Mats Engblom, tränare i Ystads IF.

Björn Grön är fortfarande skadad, men han har börjat träna handboll så smått. I övrigt har Ystads IF ordinarie lag. I Malmö är Thomas Varsamis långtidsskadad och missar matchen. Det gör även skadade Fredrik Lindahl.

Annons

-Det blir nog en jämn kamp. Det är förhoppningen i alla fall. YIF är ett starkt och stabilt lag om man jämför med i fjor. Vi blir bättre och bättre även om vi får några downperioder, men vi jobbar med dem. Jag tror att vi ska kunna bjuda upp till kamp, säger Stefan Mårtensson, assisterande tränare i HK Malmö.

Matchen börjar klockan 19.

Karin Ohlsson
Ulf Gummesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons