Annons

Julmarknader och barnkonserter

Här hittar du roliga förslag på aktiviteter från lördag 8 november till lördag 22 november.
Familj • Publicerad 6 november 2008

Julmarknad

Söndag

Annons

9 november

Söderslätts jul- och hantverksmarknad på Rosenhagen i Anderslöv. Rotundan är fylld av hantverkare och matkreatörer som ställer ut och säljer sina alster: textil, smycken, handmålat, ljus, tomtar, halmslöjd, trä, marsipan, korv, sylt, senap, ost, spettkakor, honung med mera. Tomten delar ut godis till barnen kl 11, 13 och 15. Lotteri, kaffeservering och levande musik. Entré 25 kronor, barn upp till 14 år gratis i vuxnas sällskap.

 Julmarknad

Lördag 15 och söndag 16 november

Traditionell julmarknad på Svaneholms slott. Ett sextiotal utställare kommer till årets julmarknad. På borggården serveras det värmande glögg och den traditionella skånska äggakagan serveras i ett tält intill slottet. I julkaféet finns kaffe och julkakor.

I Vemmenhögsstugan finns tomtens bo, och där finns fiskedamm och pyssel för barnen! Entréavgiften är 50 kronor för vuxna, och barn ( under 15 år) går in gratis.

 Barnkonsert

Lördag 8 november

Svenstures poporkester spelar sin glada och spexiga pop'n'roll på Folkets hus i Svedala klockan 14. Det blir fullt ös och mycket skoj när Sven och Sture showar tillsammans med Hasse Hardenstedt, som lovar att clowna till det riktigt ordentligt. Inträde 50 kronor.

 Barnkonsert

Annons

Söndag 9 november

SjörövarMange och Katta Pirat seglar på Ystads teater. Dessa två seglares last består av sång och hållligång för barn i åldrarna 3 till 9 år. Det är fritt fram för barnen att sjunga, skratta, klappa, stampa och gunga till den svängiga musiken. Klockan 14 på Ystads teater.

Förhandsbokning: 0411-57 71 99, 577681.

 Barnteater

Söndag 16 november

Småttingarnas show drar igång på Ystads teater klockan 14.

Det här är en söt och rolig föreställning där våra mest kända barnvisor blandas med nya sånger i ett glatt miniäventyr. Föreställningen är specialgjord för små barn. 1–4 år. Inträde: 60 kronor.

 Julmarknad

Lördag 22 och söndag 23 november

Hantverkarnas marknad på Johanna nuseet i Skurup bjuder på dockor, tomtar, halmsaker, keramik, handmålat porslin, vävnader, juldekorationer med mera. Spettkaka, gorån och gammaldags bröd bakas på gammaldags vis i museets bagarugn och man tillverkar marsipanfigurer, kokar struvor med mera.

Det stora marknadspositivet spelar. Lilla Bullret underhåller med julmusik från klockan 12 och barnen kan träffa jultomten mellan klockan 14 och 16. I Museets kafé kan man avnjuta kaffe med hembakat. Skurups Luciakandidater presenteras på söndagen klockan 14.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons