Annons

Samtala om att vara annorlunda

Att det är något särskilt med just ens egna barn, det har nog alla föräldrar känt någongång. Och likaså att just ens eget barn helst ska ha ett alldeles eget namn som ingen annan har.
Familj • Publicerad 6 november 2008
De ovanligaste barnen i världen
De ovanligaste barnen i världenFoto: 

Men föräldrarna till Duddwig och Bamseflor går längre än så. Förutom sina ovanliga namn får barnen bara äta ovanlig mat, använda speciella kläder och de får inte gå på det vanliga dagiset eller skolan. Också på semestern åker familjen till annorlunda platser dit ingen annan åker. Tillslut är allt så ovanligt att Duddwig och Bamseflor längtar efter att vara vanliga.

I boken De ovanligaste barnen i världen samarbetar Inger Edelfeldt för första gången med illustratör och serietecknaren Emma Adbåge. Boken väcker frågor som: Är det bra att alla inte är likadana? Vad händer om man aldrig får vara som andra? Frågor som är värda att fundera på tillsammans med sina barn.

Pia Rockström
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons