Annons

Till minne Hans Olsson

Före detta lantbrukaren Hans Olsson, Ystad, har avlidit i en ålder av 74 år. Närmast anhöriga är makan Kerstin och fyra barn med familjer.
Familj • Publicerad 19 december 2011

Hans verkade som lantbrukare fram till år 2000 på arrendegården Westregård som numera en av hans söner driver. Han var under hela sin livstid en mycket aktiv person och hade synuppdrag/var rådgivare i arrendatorsfrågor och var styrelseledamot i Skånska Hushållningssällskapet. Under hela sitt liv var han mycket intresserad av avelsuppfödning av hästar.

Det var under hans tid som ordförande i SPF syd jag fick förmånen att lära känna honom. Han hade ett stort engagerat intresse för pensionärsfrågor och genom hans strävan att bygga ett seniorhus i Ystad har nu kommunen beslutat att skapa en styrgrupp i frågan. Tyvärr fick Hans aldrig möjlighet att ta del av beslutet då han avled kort innan beslutet hade fattats. Hans låg också bakom beslutet att starta ett samarbete med vår systerförening på Bornholm. Vi träffas nu en gång årligen och utbyter tankar och idéer om äldrevård.

Annons

Hans var också en skicklig bridgespelare. Han kommer att saknas mycket bland föreningens bridgespelare.

Vi inom SPF i Ystad kommer att ha Hans i ett ljust minne och vi kommer att sakna hans vänliga och humoristiska sätt. Hans avled alltför tidigt. Han hade många år kvar som ordförande i SPF och det blir inte lätt att efterträda honom.

Mikael Hallqvist
Peter Lindgren, Vice Ordförande SPF Syd, Ystad
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons