Annons
Nyheter

Ny strid för vindkraftverk

Vindkraftsmotståndarna vann i kammarrätten. Men nu gör företagen som vill bygga tre av de sex vindkraftverken i Glemmingebro och Köpingebro ett sista försök att få bygglov. De har överklagat och hoppas att Högsta förvaltningsdomstolen prövar fallen.
Nyheter • Publicerad 12 december 2011
Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX

Kraftö som vill bygga två vindkraftverk i Glemmingebro är ett företagen som överklagat. Ett av verken planeras drygt 600 meter från kyrkan och 500 meter från bykärnan, Även Mimer som vill bygga vid Köpingsberg mellan Glemmingebro och Köpingebro hoppas att högsta instans ger företaget klartecken.

Eolus som försökt att få bygga vid Kviedalsbäcken, mellan Köpingebro och Glemmingebro, hade inte överklagat när tiden att göra det formellt gick ut i går. Högsta förvaltningsdomstolen, som tidigare hette Regeringsrätten, ska först besluta om företagen ska få prövningstillstånd så att domstolen behandlar sakfrågan. Då ska det handla om att en dom skapar prejudikat, ger vägledning för hur liknande fall ska bedömas i framtiden.

Louise Löfgren
Ystads Allehanda
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons