GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ung Hammenhögsbo återvänder från Gävle

För ett år sedan tog Hanna Gunnarsson sitt pick och pack och for till Gävle för musikstudier. I kväll återvänder hon med hela klassen för ett gig på hemmaplan – i garaget i Hammenhög.
Hanna Gunnarsson återvänder till hembyn Hammenhög med musiker från sin skola i Gävle – Erik Valldor, Henric Nyman och Mattias Persson.Foto: Anette Sjöstrand
Hanna Gunnarsson återvänder till hembyn Hammenhög med musiker från sin skola i Gävle – Erik Valldor, Henric Nyman och Mattias Persson.Foto: Anette Sjöstrand
Foto: Anette Sjöstrand

Hur hittar då en ung Hammenhögstös ända till Gävle?

Hanna Gunnarsson skruvar sig länge och väl innan hon svarar:

– Det var den enda skolan där ansökningstiden inte gått ut, erkänner hon.

Killarna hon ska framträda tillsammans med skrattar gott och berättar att sångerskan kallas Hanna ”sista minuten” Gunnarsson. Hon har alltid gillat att sjunga.

– Men alltid trott att jag varit för dåligt.

Att hon faktiskt är motsatsen intygar killarna.

– Jag kan hårt intyga att hon är jäkligt bra, säger Mattias Persson.

– Otrolig känsla, säger Henric Nyman.

– Och en jäkla utstrålning på scenen, fyller Erik Valldor i.

Ensemblen kallas Han­gun bullit. Hangun är Hanna Gunarssons inloggning till skoldatorn. Härom kväll en hade gänget två gig i Linköping och ett i Stockholm. Spelningen i Hammenhög är gratis och börjar klockan 20.30.

Läs mer