Annons
Nyheter

Gryningspyromanen har fått permission

Den väldigt omskrivne gryningspyromanen Ulf Borgström, 50, har fått sin första permission. Detta efter att han har varit fängslad i 1 330 dagar.
Nyheter • Publicerad 16 augusti 2014
Gryningspyromanen har fått sin första permission.
Gryningspyromanen har fått sin första permission.Foto: 

Totalt har Borgström varit misstänkt för att ha anlagt runt 100 bränder. Han har endast blivit dömd för några av dem. Senast han dömdes var 2011 efter att han anlagt en brand i ett hyreshus på Bollhusgatan i Ystad.

Den 24 juli i år fick gryningspyromanen sin första permission från Tidaholmsanstalten – som endast varade i fyra timmar, mellan klockan 12 och 16.

Annons

Enligt Expressen var Borgström omgärdad av kraftiga säkerhetsåtgärder och uniformerade kriminalvårdare fanns med honom hela tiden.

Han dömdes 2011 till åtta års fängelse. Men Borgström kan sommaren 2016 släppas fri igen - förutsatt att han sköter sig i fängelset.

Leo Pettersson
YA
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons