Annons
Nyheter

Inbrottstjuvar slog till på julaftonen

Polisen i Skåne har fått in 28 anmälningar om bostadsinbrott under julaftonen. Jultjuvar härjade också i fler delar av landet.
Nyheter • Publicerad 25 december 2011

Värst drabbat i Skåne är de västra delarna Skåne med bland annat sex inbrott i Helsingborg, fem i Malmö och fyra i Ängelholm.

"Flertalet inbrott har upptäckts på kvällen då man kommit hem efter julfirande hos anhöriga och vänner", konstaterar Skånepolisen på sin sajt.

Annons

Det var inte bara i Skåne som inbrottstjuvarna slog till på julaftonen. I Oskarström norr om Halmstad slog tjuven eller tjuvarna till mot inte mindre än tre villor och polisen satte in hundförare i sökandet efter den eller de skyldige.

På en ort strax norr om centrala Göteborg såg en boende hur inbrottstjuvar lämnade hans bostad på julaftonskvällen. Han följde efter och såg hur de sedan gick in i en lägenhet några kilometer bort. Polis tillkallades, stöldgods hittades i lägenheten och fyra personer togs till förhör, misstänkta för grov stöld.

I Fagersta i Västmanland fick två lägenheter påhälsning av någon som brutit upp dörrarna med kofot.

Polisen i Kronobergs län fick in flera anmälningar om snarlika villainbrott. Gärningsmännen hade tagit sig in via fönster, altandörr respektive källare.

Även i Kalmar, Partille, Lessebo och Söderhamn grusade inbrottstjuvar förhoppningen om en fröjdefull jul.

Mikael Hallqvist
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons