Annons
Nyheter

Inga spår efter landstingets bilar

Polisen i Växjö hade på annandagen fortfarande inga spår efter de fem fordon som stals från landstingets hjälpmedelscentral i Växjö någon gång under julafton-juldagen.
Nyheter • Publicerad 26 december 2011
Foto: 

På söndagen gjordes en teknisk undersökning av brottsplatsen. Det var totalt fem bilar som försvann vid kuppen. En personbil, en minibuss och tre servicebussar utrustade med specialverktyg och rullstolsramp. Tjuvarna plockade också med sig sju datorer.

Det stulna värderas till totalt kring två miljoner kronor.

Annons

– Ingen rolig julklapp. Nu har vi inga bilar för att kunna köra ut och serva elrullstolar och andra hjälpmedel, säger verksamhetschefen Yvonne Hellsten.

Enligt inre befäl vid Växjöpolisen så har man ännu inte lyckats lokalisera något av fordonen, flera av dem var utrustade med landstingets logotype.

– Tullen är informerad i fall att tjuvarna tänkt sig att föra ut fordonen ur landet, säger inre befäl i Växjö. Men vi har inte hört något från dem ännu.

Tjuvarna tog sig in i hjälpmedelscentralens lokaler som ligger i ett av Växjös industriområden. Där bröt de upp ett kassaskåp och kom över nycklarna till de fem fordonen.

Om tjuvarna var ute just efter fordonen eller kom över nycklarna av en slump är ännu oklart.

När de anställda kommer till jobbet på tisdagen finns inga fordon åt dem.

– Vi får försöka låna ihop bilar, säger Yvonne Hellsten.

Martin Strandberg
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons