Annons
Nyheter

Nätdroger fortsätter strömma in

Fortfarande flödar så kallade nätdroger in i Sverige, trots en ny lag som ger tull och polis rätt att förstöra substanser som ännu inte klassats som narkotika.
Nyheter • Publicerad 11 december 2011
Lars Hansson, tullens specialist på narkotikafrågor, här med ett urval internetdroger som tagits i beslag.
Vita påsen innehåller Mephedrone som är ett preparat som påminner om kokain/amfetamin/extacy, smile och påsen med stjärna innehåller syntetisk cannabis och flaskan GBL/GHB.
Lars Hansson, tullens specialist på narkotikafrågor, här med ett urval internetdroger som tagits i beslag.
Vita påsen innehåller Mephedrone som är ett preparat som påminner om kokain/amfetamin/extacy, smile och påsen med stjärna innehåller syntetisk cannabis och flaskan GBL/GHB.Foto: 

Intresset för att köpa nätdroger ökar, enligt polisen, och antalet beslag av nya substanser är mycket stort. Sedan lagen infördes i april har över tusen misstänkta leveranser stoppats.

Det globala tillflödet är svårt att strypa. De flesta säljsajterna ligger i utlandet och omfattas alltså inte av svensk lag.

Louise Cronholm
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons