Annons
Nyheter

Saabägare behöver inte vara oroliga

"De som är Saab-ägare i dag behöver inte känna någon större oro", säger Peter Hallberg, vd för Saabs återförsäljarförening efter beskedet om Saabs konkursansökan. "Vi måste försöka se till att de är fortsatt nöjda".
Nyheter • Publicerad 19 december 2011

Saabs återförsäljarförening ska strax ha ett styrelsemöte. På kort sikt innebär dock konkursbeslutet ingen större förändring, vare sig för återförsäljare eller för Saab-ägare.

– De som är Saab-ägare i dag behöver inte känna någon större oro. De är våra kunder och vi måste försöka se till att de är fortsatt nöjda, både i den bil de sitter i och när de ska köpa något nytt ska de tycka att vi är bra leverantörer, säger vd Peter Hallberg.

Annons

– Vi har inte sålt några bilar på sista tiden så där blir det ingen skillnad. Däremot hoppas vi, och tror, att försörjningen av reservdelar ska bli bättre efter konkurs då en del av leverantörerna har använt reservdelsbolaget som gisslan och kanske inte levererat in, fortsätter han.

TT: Kom konkursbeskedet oväntat?

– Det klart att vi har haft det här som ett scenario och vi känner oss därför rätt trygga med garantier och reservdelar. Vi tror oss veta att det kommer att fungera på ett vettigt sätt, säger Per Hallberg.

Mikael Hallqvist
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons