Annons
Insändare

Adrian Magnusson och Ola Möller: Varför bryter Sverigedemokraterna sitt löfte om behovsprövad arbetskraftsinvandring?

20 januari 2022 skrev Ludvig Aspling i Svenska dagbladet att ”Den viktigaste pusselbiten i framtidens regler för arbetskraftsinvandring är arbetsmarknadsprövningen. Varför levererar aldrig S på sina löften om att återinföra denna kontroll”.
Politik • Publicerad 28 september 2023
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

19 september 2023 skriver Ludvig Aspling med flera i Ystads allehanda att någon arbetsmarknadsprövning inte behövs. Istället är det Socialdemokraternas gamla förslag om försörjningskrav och lönegolv som införs.

Förslag som Socialdemokraterna tog fram eftersom det parlamentariska läget omöjliggjort arbetsmarknadsprövningen.

Annons

Vad Sverigedemokraterna glömmer att berätta är att de har gjort det parlamentariska läget än mer hopplöst. För nu har SD lämnat positionen om en behovsprövad arbetskraftsinvandring.

Vi socialdemokrater vill ha en behovsprövad arbetskraftsinvandring. Faktum är att om Sverigedemokraterna röstar på Socialdemokraternas förslag nu i budgetprocessen i denna fråga så blir det också så. Med andra ord, varför väljer SD att bryta sitt löfte?

När det var dags för leverans efter storslagna löften och hårda ord mot Socialdemokraterna så blev det som det brukar från Sverigedemokraterna. Ingen leverans alls. Ett löftesbrott.

Men som vanligt är det väl sossarnas fel det också – att SD inte håller sina löften. Vilket nde med stor sannolikhet kommer att få höra i en eventuell replik till denna insändare.

Ola Möller (S), riksdagsledamot, Helsingborg

Adrian Magnusson (S), riksdagsledamot, Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons