Annons
Insändare

Alf Dahl: Det smärtade att bli påmind om vilken fantastisk vårdpersonal vi har

Vår sjukvård, kan den bli bättre, ja säker men den är med sin personal fantastisk. Ibland är det bra att bli påmind även om det smärtar.
Skåne • Publicerad 6 maj 2024
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Akuten på Ystads lasarett. Alf Dahls upplevelser är att personalen gör ett fantastiskt jpobb och är värd all förståelse i den pågående konflikten.
Akuten på Ystads lasarett. Alf Dahls upplevelser är att personalen gör ett fantastiskt jpobb och är värd all förståelse i den pågående konflikten.Foto: Privat

Från att varit pigg som en nötskrika drabbades jag på förra lördagens eftermiddag av nästan outhärdliga magsmärtor. (Hade sannolikt ätit mer än vad man borde.)

Ringde efter ambulans som kom efter tio minuter (bor på gård utanför Simrishamn) och blev omhändertagen på bästa sätt. In på akuten i Ystad där massor av prover togs på direkten. Strax därefter kom en läkare och resonerade om mitt tillstånd och berättade att han beordrat röntgen.

Annons

I väg till röntgen, och tillbaka till akuten på nolltid. Läkaren återkom och konstaterade att min tjocktarm spruckit så han ville ha koll på mig över natten, minst.

Det blev en stunds väntan, då den trevliga personalen återkom ett flertal gånger, meddelade man väntade på sängplats och efter en timmes tid var det dags. Upp på avdelning, visserligen fel, men där det fanns plats, och igen med ett fantastiskt välkomnande.

Där fick jag sedan ligga några dagar i väntan på att sänkan skulle gå ner. Men, vilken personal (och rätt läkare hittade mig trots fel avdelning).

Trots i många fall jobbiga patienter tappade så vitt jag kunde se ingen humöret eller tålamodet. Jag hade inte klarat detta och jag har full förståelses för att behovet av återhämtning sannolikt är mer av psykisk karaktär än fysisk.

Så, till förhandlarna – se till att fixa återhämtning och rimligt betalt till dessa fantastiska individer för vårt allas bästa.

Det kanske är dags att se över ledningen och sättet man kräver att arbetet på avdelningarna utförs utan hur det organiseras.

Alf Dahl, Simrishamn

Annons
Annons
Annons
Annons