GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Allianspolitiker: Demokratiska skäl att behålla 41 ledamöter

I lördagens YA påstår Sverigedemokraternas företrädare att tre av Alliansens företrädare uttalat sig för 31 ledamöter istället för 41 i kommunfullmäktige.
Tomelilla • Publicerad 12 oktober 2021 • Uppdaterad 12 oktober 2021
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Den styrande Allliansen i Tomelilla: Per-Martin Svensson (M), Carina Persson (L), Leif Sandberg (C) Bo Herou (KD).
Den styrande Allliansen i Tomelilla: Per-Martin Svensson (M), Carina Persson (L), Leif Sandberg (C) Bo Herou (KD).
Foto: Henrik Ekblom Ystén

Vi vill på detta sätt framföra att Sverigedemokraterna har helt fel i sitt påstående. Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna är helt ense om 41 ledamöter i kommunfullmäktige. Detta av demokratiska skäl.

Tomelilla är en långsträckt kommun med många byar. Byar och landsbygd med olika förutsättningar och inriktningar.

För att ge så många som möjligt möjligheten ha kontakt med just sin representant i kommunfullmäktige och andra folkvalda organ i Tomelilla kommun finns det ingen anledning minska representationen.

Sammanfattningsvis ägnar sig Sverigedemokraterna åt politiska teknikaliteter som på intet sätt gör livet lättare eller bättre för Tomelillas innevånare.

Delta i debatten i kommunfullmäktige och i nämnder istället för att nöta fingrarna vid skrivmaskinen.

Per-Martin Svensson (M)

Leif Sandberg (C)

Carina Persson (L)

Bo Herou (KD)

Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ystadsallehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.